Psykoterapi ved Jesper Glad
Samtaler for pårørende til en spiseforstyrret

Samtaler for pårørende til en spiseforstyrret

psykoterapi ved jesper glad

Mange pårørende til personer med en spiseforstyrrelse kan føle sig magtesløse, frustrerede og ensomme. De kan have behov for at tale om deres egne følelser og oplevelser, og få støtte til at håndtere de udfordringer de står overfor.

Terapi kan være en god mulighed for pårørende til personer med en spiseforstyrrelse, da det kan hjælpe dem med at få bearbejdet deres følelser og lære strategier til at håndtere rollen som pårørende på en sund og hensigtsmæssig måde.

Gratis og uforpligtigende introduktionssamtale

Kæmper du som pårørende til en person ramt af spiseforstyrrelse så kontakt mig for en uforpligtende og gratis introduktionssamtale, hvor vi kan møde hinanden og snakke om hvordan du kan komme videre. 
Gratis intro samtale
Jeg holder til på Amagertorv 14b, 4. etage, København K. Kontakt mig på 2496 8207 eller jg@glads.dk

Om at være pårørende til en person med spiseforstyrrelse

psykoterapi ved jesper glad

Det bliver svært når man både skal være forældre og behandler

Forældre og behandler

Det er helt okay og faktisk også meget vigtigt, at pårørende til personer med en spiseforstyrrelse søger hjælp til at håndtere de følelser og udfordringer de oplever som værende svære.

Det kan blive rigtig svært at have overskud til at passe på ens pårørende, hvis man selv har en oplevelse af at det svært at holde hovedet overvandet og passe på sig selv.

Det er en stor og ofte udfordrende opgave at være pårørende, og derfor er det helt naturligt, at man har behov for hjælp til at håndtere de følelser og udfordringer der opstår i den rolle.
Spørgsmål omkring at hjælpe en spiseforstyrret

Spørgsmål omkring at hjælpe en spiseforstyrret

Som pårørende kan man have mange spørgsmål, og følelser der fylder meget.

Det kan være svært at forstå, hvad der sker, og man kan have mange bekymringer og usikkerheder.

Nedenfor er nogle eksempler på spørgsmål jeg ofte hører:

- Hvordan kan jeg hjælpe?
- Hvad kan jeg sige eller gøre, når min pårørende har det dårligt?
- Hvad er årsagen, og hvordan kan spiseforstyrrelsen behandles?
- Hvordan kan jeg holde mig selv sund, rask og stærk, mens jeg støtter min pårørende?
- Jeg er bange, vred og opgivende på samme tid, hvad kan jeg gøre?

Som pårørende er det helt naturligt at have disse spørgsmål og bekymringer.
Det hjælper og snakke om det som er svært og gør ondt

Snakke om det som er svært og gør ondt

Det kan være en stor hjælp for pårørende at få mulighed for at tale om deres følelser og oplevelser i forbindelse med at have en pårørende med en spiseforstyrrelse.

Det kan være svært at håndtere de følelser, der opstår i en sådan situation, og derfor kan det være rart at have et sted, hvor man kan få bearbejdet dem og få støtte til at håndtere dem på en sund og hensigtsmæssig måde.

Samtaler for pårørende til en spiseforstyrret

Der findes flere forskellige former for terapi, der kan være relevante for pårørende til personer med en spiseforstyrrelse. Det kan f.eks. være:

  • Familieterapi: Her arbejder terapeuten med hele familien samlet så de kan lære at støtte den person, der er ramt af en spiseforstyrrelse, på en hensigtsmæssig måde. Familieterapi kan også hjælpe pårørende med at forstå og håndtere de følelser og udfordringer de oplever i forbindelse med at have en pårørende med en spiseforstyrrelse.
  • Individuel terapi: Her arbejder terapeuten kun med den enkelte pårørende. Dette kan være en god mulighed for pårørende, der har behov for at få bearbejdet deres egne følelser og tanker i et mere privat rum.
  • Gruppeterapi: Her deltager pårørende sammen med andre pårørende i en gruppe. Gruppeterapi kan være en god mulighed for at få støtte fra andre der står i en lignende situation, og for at lære fra andres erfaringer og coping-strategier.

Uanset hvilken form for terapi der vælges, kan det være en stor hjælp for pårørende at få mulighed for at tale om deres oplevelser og følelser i et trygt og forstående miljø.

Det kan bidrage til at reducere følelsen af magtesløshed og ensomhed, og give pårørende en bedre forståelse af hvordan de kan støtte den person, der er ramt af en spiseforstyrrelse, på en hensigtsmæssig måde.

Har mit barn en spiseforstyrrelse?

Nogle af de ting man kan kigge efter kan være:

  • Et pludselig vægttab eller vægtøgning uden en åbenbar grund
  • Obsessionel adfærd omkring mad, f.eks. konstant vejning af sig selv eller at tælle kalorier
  • Undgåelse af visse fødevaregrupper eller en fastlåst kost
  • Onde spiraler omkring mad og træning, f.eks. at træne for meget eller at udsætte sig selv for straf, hvis man spiser "forkert"
  • En negativ holdning til sin egen krop og et dårligt selvbillede

Hvis man mistænker at ens barn har en spiseforstyrrelse, er det vigtigt at søge professionel hjælp. En læge eller relevant terapeut kan hjælpe med at identificere om der faktisk er tale om en spiseforstyrrelse.

Anmeldelser

  • Jacob, 53

    “Hos dig har jeg kunne fortælle om ting som jeg ikke har kunnet fortælle nogen anden. Ting jeg ikke har fortalt venner, familie eller min tidligere psykolog. Det har været en stor befrielse og vores snakke har gjort at jeg nu endelig er meget mere okay med hvem jeg er.”
  • Anonym

    "Jeg begyndte hos Jesper, da jeg kom ind i nogle vanskelige situationer i forbindelse med start på en ny uddannelse. Jeg oplever at det er et sted hvor jeg kan være mig selv, og føle mig tryg. Hos Jesper begynder alle mine mange følelser at give mening for mig."
  • Olivia, 21

    “Jeg skal ikke længere være perfekt, hvilket gør mit liv meget nemmere.

    Tak! ”
  • Anonym

    “Min rejse med Jesper er det mest givende skridt, jeg nogensinde har taget for mit eget velvære. Ikke alene har han hjulpet mig gennem min spiseforstyrrelse, men han har også transformeret mit syn på mig selv.

    Jesper har givet mig redskaber til at håndtere min indre kritiker og min skam. Takker være Jesper er jeg en mere positiv og robust person. ”
  • Esben, 32

    “Med Jespers støtte har jeg bevæget mig fra utryghed og kaos til at føle mig sikker på mig selv. Angsten der før stoppede mig fra at gøre hvad jeg havde lyst til, er nu ikke noget jeg tænker på.”
  • Mathias, 30 år

    “Jeg startede hos Jesper lige efter at jeg havde fået et mentalt sammenbrud som følge af stress. Han hjalp mig til tryghed og ro, og jeg fandt tilbage og fik det bedre. Jeg kan på det varmeste anbefale Jesper.”

Book den tid der passer dig

psykoterapeut københavn

Psykoterapi ved Jesper Glad - Psykoterapeut København - Individuel terapi - Priser og afbud

Gratis introduktionssamtale

Uforpligtende snak for at finde ud af om terapi er det rigtig for dig
1 t
0 kr.
Psykoterapeut København - Individuel terapi

Individuel terapi (ca. 1 time)

Ca. 1 time, hvor vi sætter fokus på det som er vigtigt for dig
1 t
850 kr.
Psykoterapeut København - Individuel terapi 2

Individuel terapi (ca. 1½ time)

Ca. 1½ time, hvor vi sætter fokus på det som er vigtigt for dig
1½ t
1.200 kr.

Lidt om mig ...

Jesper Glad, Psykoterapeut i København

Jeg er uddannet psykoterapeut, og har haft min egen praksis i København gennem flere år.

Jeg brænder for mit job da jeg både helt personligt ved hvor stor en hjælp god psykoterapi kan være, og kan se forskellen for mine klienter.

​mail: jg@glads.dk

Psykoterapi ved Jesper Glad